«جان بولتون» مشاور امنیت ملی پیشین کاخ سفید روز دوشنبه گفت، علت اصلی کاهش مقبولیت دولت آمریکا نحوه اجرای خروج از آمریکا است.
بولتون در مصاحبه با شبکه «اسکای نیوز» گفت: «مقبولیت بایدن با کاهشی بیست درصدی مواجه شده است. فکر میکنم دلایل زیادی در پس آن وجود داشته باشد اما باور دارم اگر به زمانبندی سقوط محبوبیت بایدن نگاه کنید علت اصلی آن، پخش جهانی خروج آمریکا و ناتو از افغانستان بود».
این سیاستمدار تندروی امریکایی افزود: «میدانید، آمریکاییها دوست ندارند در تلویزیون ملی تحقیر شوند. پس یکی از این دلایل، نحوه خروج بود اما علاوه بر این، [آمریکاییها] بابت تهدید علیه امنیت ملی نیز نگران هستند».
بولتون افزود: «یک مقام ارشد پنتاگون دو هفته پیش در مجلس سنا شهادت داد که نهادهای اطلاعاتی امریکا برآورد کردهاند که داعش خراسان ممکن است ظرف ۶ تا ۱۲ ماه علیه ایالات متحده حملهای را انجام دهند و القاعده نیز میتواند ظرف ۱۲ تا ۲۴ ماه چنین حملهای انجام دهد.
مشاور امنیت ملی پیشین آمریکا گفت: «دو سه ماه بیشتر از خروج ما نگذشته است و بهصورت باقوه فقط ۶ ماه با حمله تروریستی فاصله داریم. معتقدم آمریکاییها میفهمند که امنیت ما مورد تهدید قرار گرفته است و آن را در تلویزیون دیدهاند».
او همچنین درباره برگزاری ویدئو کنفرانس میان «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا و «شی جینپینگ» همتای چینی وی گفت: «درجه بالایی از تنش سیاسی بین ایالات متحده و چین وجود دارد. بنابراین فکر میکنم روابط دو کشور در سطح بسیار پایینی قرار دارد و اگر چین به این رفتارش ادامه دهد این سطح باز هم کاهش پیدا میکند».
بولتون گفت: «دولت بایدن با قرار دادن تغییرات اقلیمی در مرکز روابط آمریکا و چین اشتباه عظیمی مرتکب شد و این مسائل را خارج از مسائل تایوان و دریای جنوبی چین و دیگر مسائل قرار داد. فکر میکنم چینیها در حال سو استفاده از دولت بایدن هستند».
او در پاسخ به سوالی درباره احتمال شرکت مجدد «دونالد ترامپ» در انتخابات آمریکا نیز گفت: «فکر میکنم او در انتخابات ۲۰۲۴ شرکت نخواهد کرد زیرا عمیقاً از باخت دوباره میترسد. او دوست ندارد به عنوان یک بازنده در تاریخ بماند».
در یک نظرسنجی جدید، میزان رضایت از عملکرد جو بایدن به پایینترین سطح یعنی ۴۱ درصد سقوط کرد، که عمدتاً ناشی از نارضایتی فزاینده دموکراتها و مستقلها بود.
این نظرسنجی که توسط روزنامه واشنگتن پست و شبکه ایبیسی نیوز انجام شد، نشان داد که ۵۳ درصد از آمریکاییها از عملکرد بایدن به عنوان رئیسجمهورشان ناراضی هستند. شش درصد گفتند که نظری ندارند.
محبوبیت بایدن در اکثر نظرسنجیهای ملی به دنبال افزایش تابستانی ابتلا به کرونا، خروج آشفته نظامیان آمریکایی از افغانستان و درگیریهای درونی دموکراتها بر سر دستورکار رئیسجمهور آمریکا در حال کاهش بوده است.
در نظرسنجی جدیدی که در ایالت آیووا انجام شد، تنها ۳۳ درصد از بزرگسالان عملکرد بایدن را تایید کردند و ۶۲ درصد مخالف بودند.
پس از خروج بیبرنامه و سراسیمه نظامیان آمریکایی از افغانستان و قدرت گرفتن طالبان که بسیاری آن را نتیجه سیاستهای دولت جو بایدن میدانند، انتقادات داخلی بسیاری نسبت به عملکرد دولت آمریکا مطرح شده و حتی برخی خواستار استیضاح رئیسجمهور شدند.
پس از آنکه ایالات متحده در بهار گذشته خروج نظامیان خود از افغانستان را اعلام کرد، طالبان عملیات گستردهای را برای کنترل بر این کشور آغاز کرد. در ۱۵ اوت، «اشرف غنی» رئیسجمهور افغانستان از این کشور فرار کرد و طالبان بدون برخورد با هیچ گونه مقاومتی وارد کابل شدند. ششم سپتامبر، طالبان کنترل خود را بر تمام افغانستان اعلام کردند و هفتم سپتامبر ترکیب کابینه موقت دولت آنها اعلام شد که مشروعیت آن هنوز توسط هیچ کشوری به رسمیت شناخته نشده است.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/23900
تگ ها: